Nieuws

Blijf of de hoogte van het laatste nieuws!
Check deze pagina regelmatig voor updates!!!

Presentatie: Mark Verschoor (14 okt.)

1009528_625731767455975_1295068700_oDe presentatie van de finaledag van HEFFAC 2016 zal worden verzorgd door presentator Mark Verschoor.

Al sinds 2010 bezigt hij zich met sportpresentatie, evenementpresentatie, mediapresentatie en sportcommentaar.

Tevens is hij oprichter van de Zoyser Freifechter,
en runt hij een historisch organisatie bureau:

http://www.seneschal.nl

 

Alle workshops bekend! (12 okt.)

Na zelfs enkele last-minute verschuivingen, is nu de workshop line-up volledig bekend!
Een interessante mix van gevestigde namen en een nieuwe generatie instructeurs uit Nederland, België en Duitsland biedt tijdens HEFFAC 2016 de deelnemers de kans om te duiken in zeer uiteenlopende onderwerpen. De workshops zijn verdeeld in verschillende categorieën, met voor elk wat wils. Messer, vuistenwerk, trainen om te excelleren, conditionering voor H.E.M.A., pressie in een gevecht, het gebruik van de guard Langenort, en het historisch correct gebruik van schijnbewegingen; het komt allemaal aan bod!
Bezoek voor meer informatie over de inhoud van de workshops en instructeurs die ze gaan geven op onze pagina Workshops

 

Officiële regelset online (26 sept.)

De officiële regelset voor de toernooien op HEFFAC’16 staat vanaf vandaag online. Deze regelset bevat enkele vernieuwingen ten opzichte van de vorige editie van het HEFFAC-event. De PDF-bestanden van deze regelset zijn te downloaden op de pagina Toernooiregels of op de pagina Crew & Jury Info.

 

Eerste workshop bekendgemaakt (19 sept.)

clemens1Vanuit Düsseldorf (DE) komt Clemens Mayer naar Groningen om op HEFFAC 2016 een workshop te onderwijzen over het tactische gebruik van Langenort.
Langenort is een uitgangspositie die door sommige historische manuscripten ‘de meeste nobele van alle houdingen genoemd.

Kijk voor meer informatie op de pagina Workshops. De komende weken zullen één voor één de workshops bekend gemaakt worden op deze pagina.

 

HEFFAC 2016 Event Promo (15 sept.)

 

Veel enthousiasme over evenement-logo  (7 sept.)

In aanloop naar het HEFFAC-evenement op 15 & 16 oktober 2016 vindt er in toenemende mate PR plaats. Via verschillende kanalen komen daar natuurlijk reacties op, en wat wel duidelijk is; er is veel enthousiasme over het gekozen logo voor het evenement!
‘Fraai, kunstzinnig en elegant’, dat zijn veelgehoorde termen. Inspiratie tot dit resultaat is opgedaan bij de elegantie van de historische krijgskunsten zelf…

Met veel oog voor detail ontworpen door designer Ricardo Gomez,  biedt dit logo een organische link tussen het heden en het verleden. Een uitstekende mix voor een moderne sport als de historische martial arts. Het enthousiasme waarmee dit ontvangen is, is een goed voorteken; de onderdelen van het logo zullen ook terug te vinden zijn in het uitgebreidere T-shirt design, dat binnenkort bekend zal worden gemaakt.

logo-met-vechters

 

Ready, set, go! Website reveal, met een knallende teaser (18 okt.)

De website is online! Met een goed ontvangen teaser is vandaag de event-website onthult voor de historische krijgskunstenwereld in de lage landen. Inschrijving voor HEFFAC 2016 is officieel geopend. Bekijk de teaser ook hier:

— HEFFAC 2016 —