Zaterdagavond

Gedoucht? Omgekleed? Zit het dagprogramma er op?
Mooi! Tijd voor het avondprogramma!

Na een dag hard sporten, leren, en knokken op HEFFAC 2016 is een avondje ontspanning een welkome afwisseling. Wat kunnen deelnemers zaterdagavond allemaal verwachten?

Diner

Aansluitend aan het dagprogramma is er een gezamenlijk diner. Onder het genot van een goede maaltijd kunnen de gesprekken worden voortgezet, die eerder door het volle programma zo dikwijls worden afgekapt. Voor een zeer aantrekkelijke prijs is er de mogelijkheid te genieten van een uitgebreid buffet. De kosten zijn wel voor eigen rekening. Deelname is dan ook niet verplicht, en de stad Groningen biedt meer dan genoeg ruimte aan hen die liever een patatje halen, of ergens rustig a la carte willen bestellen. Bezoek bijvoorbeeld eens De Betere Tijden, het enige restaurant in Groningen met een functioneel harnas aan de wand, en met een betaalbaar menu.
Bekijk voor meer informatie over het buffet ook de pagina Diner.

‘Goud en Gruwel; Grunniger Geschiedenis.’

Een korte avondwandeling langs een paar historische locaties in de Groninger binnenstad. Een prima manier om het eten te laten zakken. Een gids vertelt over het moois en goeds (het Groningse woord voor ‘goed’ is ‘goud’) dat er te zien is, maar ook over de geweldadigere  gebeurtenissen in de geschiedenis van het hoge noorden.

Wie het te warm, te koud, te nat of te droog is om een ommetje te maken, kan zelf alvast beginnen met het volgende onderdeel…

Proosten!

Welke stad in Nederland heeft de grootste horeca-dichtheid? De meeste kroegen per inwoner? Groningen voert al sinds jaar en dag die statistiek aan. Deze betrekkelijk kleine ‘grote’ stad huist ruim 800 horeca-gelegenheden. Na een wandeling door het centrum zijn er veel plekken waar een kop koffie of een andere versnapering genoten kan worden.

Het uitgaansleven in Groningen is op de zaterdagavond de hele avond door gezellig druk. De échte drukte komt pas opzetten na twaalven, en rond één uur kun je in de uitgaansgelegenheden amper een stap verzetten. Geen probleem voor de HEFFAC-deelnemers, uiteraard, gezien dit een uitstekend tijdstip is om op bed te liggen; op zondag begint het programma weer om 9:45u….

(Op bed? Waar dan? Kijk  voor tips op onze pagina Locatie & Verblijf)

Grote-Markt-Groningen-©fotovangroningen-2016

Een paar van de vele etablissementen in de Groninger binnenstad. Foto: fotovangroningen.nl

 

— HEFFAC 2016 —